Niet eens met uw WOZ-waarde?


26 February 2015 16:32

Heeft u de gemeentelijke belastingaanslag ontvangen? En bent u het niet eens met uw WOZ-waarde? Dan hebben wij een handige tip voor: Bellen is sneller!

Veel mensen denken dat ze gelijk een bezwaarschrift moeten indienen als ze het niet eens zijn met hun WOZ-waarde. Terwijl de eerste stap een eenvoudig telefoontje naar de gemeente is. Wellicht kunnen we dan al snel uw vragen beantwoorden of de waarde aanpassen. Een bezwaarschrift kan altijd
nog.

Het afhandelen van een bezwaarschrift kost doorgaans veel meer tijd en geld. Daarom proberen we net als voorgaande jaren eerst via telefonisch contact een mogelijk probleem op te lossen. De beller heeft contact met een van de taxateurs. Daardoor is het makkelijker informatie uit te wisselen.
Het herstel van een fout gaat veel sneller: vaak is binnen een week alles al geregeld.

Tijdens de bezwaarperiode (tot en met 13 april) hebben wij een apart telefoonnummer: (073) 615 53 53. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 14.00 uur. Houdt u er rekening mee dat het met name de eerste twee weken van maart druk kan zijn. Probeert u het dan later nog eens.

Wilt u toch een bezwaarschrift indienen? Dat kan; zorg ervoor dat dit uiterlijk 13 april 2015 is ingediend.