Blijf alert op vasle email


donderdag, 26 februari 2015

Blijf alert op vasle email We kunnen het niet vaak genoeg blijven herhalen: blijf alert op "phishing" mail, valse email die van uw bank of een andere organisatie lijkt te komen. Deze week ontving de Unie KBO ook een phishing mail. Een waarschuwing is op zijn plaats.

Phishing is een vorm van oplichting op het internet. De slachtoffers worden vaak via een e-mail benaderd. In de mail staat een link die het slachtoffer naar een valse website lokt. Zo'n e-mail lijkt te komen van een betrouwbare instantie, bijvoorbeeld een creditcardmaatschappij of een bank.
Het verzoek van de oplichter is meestal om 'de inloggevens te controleren'.

Doorgaans is de bedoeling van criminelen om achter inloggegevens voor internetbankieren te komen.

Uw bank zal u nooit per email of per telefoon vragen om uw bankgegevens of
persoonlijke codes (pincodes).


Onderstaande voorbeeld is afkomstig vanuit ons eigen emailsysteem. In de email staat een link waarmee de ontvanger de Rabo Scanner kan bestellen. De Rabo Scanner is de opvolger van de Random Reader.

U wordt geadviseerd om niet op de mail in te gaan. De mail moet direct worden weggegooid en de ontvanger moet er niet op reageren. De Rabo Scanners worden automatisch verstuurd, daar hoeft een klant zelf geen actie voor te ondernemen. Bovendien belt of mailt de Rabobank mensen niet over de
scanner.

De waarschuwing hierbij: klik niet op de link onderaan deze valse email!

[IMG]
Klik op de afbeelding om een PDF van het bericht te downlaoden

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoe handelen ik als ik slachtoffer van fraude ben geworden.

Veilig bankieren, wees alert

Meer informatie over de RaboScanner

Bookmark and Share