Straatcoaches houden man aan | politie.nl


Laatste update:
26-02-2015 | 13:36

Amsterdam - Op woensdagavond 25 februari hielden straatcoaches een man aan op verdenking van een poging inbraak in een woning.

Rond 19.10 uur kwamen bewoners van de Tollensstraat in een portiek drie mannen tegen waarvan zij het gevoel hadden dat er iets niet in de haak was. Bij thuiskomst merkten zij dat het slot van de woning vernield was. Een van de bewoners dacht aan het verdachte drietal en ging terug. Zij zag de
mannen allemaal een andere kant op lopen en riep dat ze staan moesten blijven. Op dat moment zetten de mannen het op een lopen.

Aanhouding door straatcoaches

Twee passerende straatcoaches schoten de vrouw te hulp en gingen achter de mannen aan. Op de Kinkerstraat kregen de coaches uiteindelijk een van de drie mannen te pakken. Agenten hebben de 40-jarige man uit Eindhoven meegenomen naar het politiebureau. Hij zit nog vast.

Getuigenoproep

De politie is nog op zoek naar de andere twee mannen en roept getuigen op zich te melden. Het zou gaan om twee slanke mannen. Een van hen is tussen de 25 en 30 jaar oud, droeg een leren jas en heeft zwart haar. De ander is ouder, ongeveer 50 jaar, en heeft een snor. Getuigen kunnen contact
opnemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.