Lees verder


Het jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar alweer voor de negende keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar uit Harlingen. Het thema voor dit jaar is een op weg naar de ruimte.

Ruimtebewoners

"Een gezellige groep ruimtebewoners is neergestreken op het Spijkerstadterrein. Wat komen ze doen, wat willen ze van ons? Misschien hebben ze hulp nodig om weer thuis te komen...." De locatie is net als vorig jaar naast het Harlinger Bos.

10 tot en met 13 augustus

Spijkerstad 2015 zal dit keer worden gehouden in de laatste week van de zomervakantie, week 33, dat is van 10 tot en met 13 augustus.
We starten 's ochtends om 9.00 uur en stoppen 's middags om 15.00 uur. (let op: ook de kleuters blijven dit jaar de gehele dag. ) De kosten bedragen voor vier dagen EUR 20 euro (incl. eten en drinken).

Bouwen van hutten

Net als de voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten te bouwen. Het bouwen wordt afgewisseld met
allerlei workshops, activiteiten en spelletjes. Ook creatief worden de kinderen behoorlijk uitgedaagd, om hun hut en zichzelf zo mooi mogelijk aan te kleden. En aan het eind van Spijkerstad zal weer een daverende afsluiting worden gehouden.

Loting: Anders dan Anders!

Ook dit jaar willen we graag iedereen een kans geven om mee te doen. Normaliter kunnen er maximaal 250 kinderen meedoen. Dit jaar willen we meer kinderen toelaten (maximaal 350 kinderen), mits we voldoende vrijwilligers hebben die kunnen helpen. Na de inschrijvingsperiode bekijken we hoeveel
vrijwilligers we hebben en of we een sluitend rooster kunnen maken. Veiligheid staat bij deze keuze voorop. Als er niet voldoende hulp is, laten we maximaal 250 kinderen toe.
Dan wordt er geloot wie er mee mag doen, we geven daarbij voorrang aan de kinderen die vorig jaar niet mee hebben gedaan, zodat iedereen een eerlijke kans heeft om mee te doen. We geven ook voorrang aan kinderen die niet op vakantie gaan, dus maak dit kenbaar aan ons.
De inschrijfperiode is van maandag 9 maart t/m zondag 22 maart (week 11 en 12). Let op; eerder of later inschrijven (via mail of telefoon) heeft geen zin. De uitslag van de loting is in week 16.
Woensdag 15 april wordt u gebeld of gemaild.

Vrijwilligers gezocht

Om Spijkerstad 2015 mogelijk te maken, hebben we heel veel vrijwilligers nodig. Om groepen te begeleiden, te helpen bij het op- en afbouwen, voor de catering, toiletten schoonmaken en voor allerlei hand- en spandiensten. Wanneer u zich als ouder/verzorger voor een hele week aanmeld, is uw kind
verzekerd van een plek bij Spijkerstad. (inclusief het op en afbouwen). Als u zich minimaal voor 2 dagen aanmeldt als vrijwilliger maakt u kind meer kans (geen garantie) Het enige dat we van u vragen is u minstens een dag beschikbaar te stellen voor het op- of afbouwen en een dag tijdens de
week zelf. Maar meer dagen mag natuurlijk ook!
Bovendien kunnen we meer kinderen toelaten als we meer hulp hebben.

Betalingsdag op 22 april

Op woensdag 22 april is de betalingsdag van 15.00-17.00 uur en van 19.30-21.00 uur in 't Vierkant aan de Johan van Oldebarneveltstraat 2 te Harlingen. Op dat moment is de inschrijving definitief. Wanneer u niet kunt komen op de betalingsdag is het belangrijk dat u dat aan ons meldt. Doet u
dat niet, dan geven we de plek aan iemand anders!
Als je mee wilt doen dan kun je je inschrijven via www.jongerenwerkharlingen.nl (link inschrijven spijkerstad). Of via de inschrijfformulieren die via de basisscholen de aankomende weken worden verspreid.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met jongerenwerk 0517-239590 of 0612743822 of mailen via e.uivel@harlingen.nl