Every table is a tabletennis table


De ITTF heeft het initiatief genomen tot de eerste Internationale Dag van het Tafeltennis. Waarom?
Omdat tafeltennis een sport is die overal gespeeld wordt. Met maar liefst 850 miljoen fans wereldwijd staat tafeltennis in de top 10 van populaire sporten. Tafeltennis brengt mensen bij elkaar. Op deze dag willen tafeltennissers het enthousiasme voor hun sport laten zien en overbrengen op
mensen die nu nog niet spelen. De Internationale Dag van het Tafeltennis wil de passie voor pingpong promoten, waar het maar kan!

Waarom op 6 april?
De United Nations hebben deze dag uitgeroepen tot International Day of Sport for Developement and Peace. Sport verbindt mensen.
6 april 2015 is in Nederland 2^de Paasdag. Niet echt een hele geschikte dag in veel opzichten, maar toch ook kansrijk in andere opzichten. Bijvoorkeur vindt de Internationale Dag van het Tafeltennis plaats op 6 april maar het mag ook in de week erna plaatsvinden als dat beter uitkomt.

Laten we onze passie voor tafeltennis delen met anderen! Hoe?
Doe mee met de Facebook en Twitter actie: Every table is a tabletennis table!
Verzin een leuke tafeltennisactie bij jou in de buurt, op het werk, op school, op de universiteit, op de woonboulevard tijdens 2^de Paasdag, in de kantine van de voetbalvereniging, op de keukentafel of op de door jou zelf ontworpen tafeltennistafel.

Post op Facebook of Twitter van 6 april t/m 10 april een bericht met foto's van jouw tafeltennisactie met een link naar de NTTB Facebook of NTTB Twitter @tafeltennis (gebruik #tabletennisday). Zorg voor veel likes, favorites of retweets, dit geeft aan hoeveel mensen enthousiast waren over jouw
actie.

De leukste actie wint
De NTTB kiest de leukste acties uit om door te sturen naar de ITTF en bepaalt uiteindelijk een winnaar. De top 3 van de inzendingen kunnen rekenen op leuke prijzen die natuurlijk, hoe kan het ook anders, met tafeltennistafels te maken hebben. De eerste prijs is een classic iPONG tafel, de 2^de
prijs een rol-uit netje te plaatsen op elke tafel, de 3^de prijs een goodiepakket met tafeltennis hebbedingetjes.

Tips nodig?

* Gebruik een iPONG tafel, die kun je overal neerzetten. www.ipong.nl
* Stenen tafels zijn er ook overal. Heb je (een buurt) Facebook en een tafeltennistafel in de wijk? Maak een evenement aan en nodig iedereen uit voor een clinic gegeven door...jou!
* Stenen tafel op school, misschien nog rond ook? Rondje om de tafel op de woensdagmiddag?
* Gebruik een uittrekbaar rolnetje, te plaatsen op elke tafel, bijvoorbeeld de vergadertafel op kantoor. Deze netjes zijn o.a. te koop bij Nijha.
* 6 april is het 2^de Paasdag in Nederland. Mensen trekken massaal erop uit, bijvoorbeeld naar de woonboulevards. Zorg dat je ergens met toestemming een (iPONG) tafel mag neerzetten, nodig mensen uit een balletje te komen slaan. Neem verenigingsinfo mee. Vermeld de plek waar je staat in je
Facebook bericht. Hoe gaaf zou het zijn als er bij elke IKEA getafeltennist wordt?
* Neem een bekende lokale tafeltennisser mee, bijvoorbeeld naar je werk. Organiseer een clinic voor je collega's.
* Flyer in de buurt dat het clubhuis open is voor iedereen die een keer wil komen spelen. Zorg voor leuke muziek en een hapje en drankje. Straal plezier uit, want tafeltennis is leuk!
* Flashmob in het plaatselijke cafe aan de stamtafel? Leuk weer met zo'n rolnet!
* Maak een compilatie van je mooiste tafeltennismomenten

Flyer nodig om zelf te verspreiden op de club of per mail? Klik hier.

Doe mee en `have fun', deel je passie voor tafeltennis!