Politie ontdekt hennepkwekerij en amfetaminelaboratorium | politie.nl


Laatste update:
26-02-2015 | 11:08

Espel - De politie heeft woensdag aan de Noordermiddenweg een hennepkwekerij van ruim 300 planten en een in deels werking zijnde amfetaminelab ontdekt. Alles is ontmanteld en vier verdachten werden aangehouden.

Naar aanleiding van een tip over een mogelijke hennepkwekerij, stelden agenten een onderzoek in bij een pand aan de Noordermiddenweg. Toen agenten het pand betraden, troffen zij drie personen aan. Later werd er nog een vierde persoon bij het pand staande gehouden.

Amfetaminelab en hennepplantage

Bij onderzoek in en om het pand werd in een aangrenzende schuur een laboratorium aangetroffen. Ook in een losstaande schuur werd een hennepplantage van ruim 300 planten gevonden. Het lab werd ontmanteld met ondersteuning van het Landelijke Faciliteiten Ontmantelen. Uit onderzoek bleek het te
gaan om een labrotorium waar gewerkt werd met amfetamine. De hennepplantage werd geruimd en vernietigd, er bleek ook sprake te zijn van diefstal van stroom.

Aanhoudingen

De vier personen die in het pand aanwezig waren zijn aangehouden. Dit betrof een 56-jarige man uit Raamsdonksveer, een 52-jarige man uit Breda, een 51-jarige man uit Breda en een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten vast voor verhoor en nader onderzoek.