Financiele Poort met o.m. Hans de Boer


Gepubliceerd op 26 februari 2015

Op dinsdag 24 februari vond de zestiende bijeenkomst van de Financiele Poort in Den Haag plaats. Sprekers waren Marieke Blom, hoofdeconoom van ING Nederland en Hans de Boer, voorzitter van VNO NCW.

De eerste spreker was Marieke Blom die een macro-economisch beeld schetste van de Nederlandse economie de afgelopen jaren. Daarbij was ze vooral positief over de Nederlandse economie, waar zij duidelijk de nodige optimistisch stemmende ontwikkelingen waarneemt.

Financiele Poort, feb 2015

Aansluitend hield Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW een betoog over de Nederlandse financiele sector, die in zijn optiek wel weer eens wat meer waardering kan krijgen dan momenteel nog steeds het geval is. Zijn verhaal is terug te lezen op de site van VNO-NCW.

Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, Chris Buijink reageerde hierop door te stellen dat banken voorop moeten lopen in cultuur, vernieuwing en het centraal stellen van het klantbelang. Buijink gaf ook aan samen met VNO-NCW en MKB Nederland te willen optrekken om in het voorjaar
een financieringstop te organiseren. Het doel van deze top is om te kijken hoe innovatieve ontwikkelingen (bijv. crowdfunding) met bestaande middelen ervoor kunnen zorgen dat bedrijven in Nederland ook in de toekomst voldoende financieringsmiddelen hebben.