Delegatie Wob-verzoeken en afsluiten elektronische weg


De bevoegdheid om te beslissen op aan de gemeenteraad gerichte verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) wordt gedelegeerd aan het college van burgemeester en wethouders.

Dat heeft de gemeenteraad op 12 februari 2015 besloten. Dit geldt ook voor alle overige correspondentie die samenhangt met Wob-verzoeken. Verder heeft de gemeenteraad besloten de elektronische weg voor het indienen van verzoeken op grond van de Wob af te sluiten. Dit betekent dat na publicatie
van dit besluit geen Wob-verzoeken kunnen worden ingediend per e-mail of via de fax.

Reden

Voor een meer efficiente afdoening van Wob-verzoeken, met name gelet op de wettelijke behandeltermijnen, is er voor gekozen om de afdoening en besluitvorming in handen van het college van burgemeester en wethouders te leggen. De reden om de elektronische weg af te sluiten is dat een toenemend
aantal elektronische Wob-verzoeken wordt ingediend waarbij het niet gaat om het inwinnen van informatie, maar om het innen van een dwangsom indien niet tijdig wordt besloten. Het behandelen van deze Wob-verzoeken kan een behoorlijk beslag leggen op de ambtelijke capaciteit.

Wob-verzoeken kunnen schriftelijk per post worden ingediend. Het schriftelijk verzoek kan worden ingediend bij Gemeente Roerdalen, Postbus 6099, 6077 ZH Sint Odilienberg.