Gewelddadige straatroof, politie zoekt getuigen | politie.nl


Laatste update:
26-02-2015 | 09:34

Gouda - Vermoedelijk twee mannen beroofden woensdag 25 februari op de Willem de Zwijgersingel een 54-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel van haar tas. De beroving die zeer gewelddadig was maakt veel indruk op het slachtoffer. De politie start een onderzoek en zoekt daarbij de hulp van
getuigen.

Het slachtoffer liep over straat in de richting van haar auto toen zij plotseling van achteren werd beetgepakt en voelde dat iemand haar tas probeerde af te pakken. De vrouw hield haar tas stevig vast, maar kon niet voorkomen dat zij ten val kwam. Terwijl zij haar tas bleef vasthouden, kreeg
zij enkele schoppen te verduren. Hierna rende de straatrover weg in de richting van de Kolkmannstraat waar achterop een scooter sprong die met een andere man kennelijk stond te wachten. Het duo reed daarna weg in onbekende richting.

Het slachtoffer raakte bij de straatroof gewond aan haar arm en haar bril raakte beschadigd. De vrouw was zeer ontdaan en toen zij eenmaal thuis was, kon zij de politie bellen. Van de twee daders ontbreekt tot op heden elk spoor.

Van de verdachten is het volgende signalement bekend. Het waren twee mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk, beiden droegen donkere kleding en vermoedelijk een helm. Zij reden weg op een lichtkleurige scooter.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.