Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / Naar de stembus voor..


Tot nu toe stemden kiezers per brief bij waterschapsverkiezingen. Bij deze verkiezingen mogen kiezers uit de gemeente Deurne naar de stembus voor de leden van de Provinciale Staten en de leden van het algemeen bestuur Waterschap Aa en Maas.

U ontvangt 2 stempassen rond 4 maart

U ontvangt deze keer dus 2 stempassen waarmee u in elk stemlokaal in Deurne kunt stemmen. Op de stempas staat het stemlokaal dat bij u in de buurt ligt. Maar als u wilt kunt u ook bij een ander stemlokaal in Deurne terecht. Een overzicht van alle stemlokalen staat op de website www.deurne.nl
en op de achterzijde van de kandidatenlijst, die huis aan huis wordt verspreid.

Stemmen doet u met uw stempassen en een legitimatiebewijs

Neem bij het stemmen naast de stempassen ook een geldig identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Heeft u geen geldig identiteitsbewijs en wilt u geen nieuwe aanvragen?

U kunt dan iemand machtigen om namens u te gaan stemmen. Hiervoor moet u schriftelijk een volmachtbewijs aanvragen bij de gemeente. Dit kan tot en met uiterlijk 13 maart 2015.

Stempas kwijt of niet ontvangen?

Schriftelijk kunt u een vervangende stempas aanvragen tot uiterlijk 13 maart 2015.
Persoonlijk kunt u tot dinsdag 17 maart 2015, uiterlijk 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij het Klantcontactcentrum van de gemeente. Breng bij uw bezoek een geldig legitimatiebewijs mee.

Kunt u niet zelf gaan stemmen? Verleen een volmacht!

Als u de stempassen heeft ontvangen, dan kunt u door het invullen en ondertekenen van de achterkant van de stempas een volmacht verlenen aan een andere kiezer. Deze kiezer moet wel in dezelfde gemeente wonen. Hierna geeft u uw stempas aan de kiezer die voor u mag gaan stemmen. U moet ook (een
kopie van) uw identiteitsbewijs meegeven. Anders mag de gemachtigde kiezer uw volmachtstem niet uitbrengen!
U kunt tot uiterlijk 13 maart 2015 ook schriftelijk een volmachtbewijs aanvragen bij de gemeente. Dit kan handig zijn als u iemand uit een andere gemeente (binnen de Provincie Noord-Brabant of binnen het Waterschap Aa en Maas) wilt machtigen of als u niet kunt wachten tot u de stempassen heeft
ontvangen.

Met een kiezerspas kunt u in een andere gemeente gaan stemmen

Schriftelijk kunt u een kiezerspas aanvragen tot uiterlijk 13 maart 2015. Stuur uw stempas mee met de aanvraag als u die hebt ontvangen.
Persoonlijk kunt u tot dinsdag 17 maart 2015, uiterlijk 12.00 uur een kiezerspas aanvragen bij het Klantcontactcentrum van de gemeente. Breng bij uw bezoek een geldig legitimatiebewijs en uw stempas mee als u die hebt ontvangen.


Aanvraagvraagformulieren

Alle aanvraagformulieren voor de verkiezingen kunt u downloaden via de website www.deurne.nl.

Heeft u vragen?

Bel dan met het Klantcontactcentrum, telefoon 0493-38 77 11.