Rijksmonumenten beter herkenbaar


rijksmonument beter herkenbaar RKL 8426 monumentenschildje voor molen de Engel Varsseveld

Elk monument verdient een visitekaartje. De gemeentelijke monumenten zijn daarom al een aantal jaren voorzien van een gemeentelijk monumentenschildje. Voor de rijksmonumenten was deze aanduiding er echter nog niet.

Op 11 september 2014 kwam hier verandering in. Op deze datum presenteerde de rijksdienst namelijk een schildje speciaal voor alle rijksmonumenten in heel Nederland.

Een pand moet bijzondere kwaliteiten hebben om de titel rijksmonument te krijgen. Het moet namelijk voldoen aan de omschrijving dat het object van algemeen belang is wegens schoonheid, betekenis voor de wetenschap heeft of van cultuurhistorische waarde is.

Hoe aanvragen?
De gemeente Oude IJsselstreek wil graag dat alle monumenten duidelijk herkenbaar zijn. Zij geeft daarom eigenaren van rijksmonumenten de mogelijkheid om hun pand te voorzien van het nieuwe schildje. Heeft u interesse in het rijksmonumentenschildje of heeft u een vraag? Dan kunt u een e-mail
sturen aan mailto:d.egberts@oude-ijsselstreek.nl of telefonisch contact opnemen met de gemeente via (0315) 292 292 en vragen naar de heer Dennis Egberts.

* 23 februari 2015