Visie winkelcentra Heemstede: Bijeenkomst maandag 2 maart


23 februari 2015 Visie winkelcentra Heemstede: Bijeenkomst maandag 2 maart

Foto van de Binnenweg

Wat is er nodig om de Binnenweg/Raadhuisstraat en de andere winkelgebieden in Heemstede aantrekkelijk te laten zijn, nu en in de toekomst? Om die vraag te beantwoorden gaat de gemeente een visie opstellen over de winkelcentra en nodigt u uit hierover mee te denken.

Fase 1: onderwerpen bepalen

De eerste stap is het bepalen van de onderwerpen die in de visie aan bod moeten komen. Hiertoe heeft het bureau Dtnp in kaart gebracht hoe de winkelgebieden er nu voor staan, welke trends van invloed zijn op het winkelen en waarmee rekening moet worden gehouden bij het opstellen van de visie.
Deze verkenning heeft het bureau inmiddels gepresenteerd aan het gemeentebestuur en aan een vertegenwoordiging van winkeliers en omwonenden.

Uitnodiging presentatie

Natuurlijk zijn en voelen velen zich betrokken bij onze winkelcentra. Daarom nodigen wij u graag uit voor een bijeenkomst waarin Dtnp de eerste bevindingen over de winkelgebieden zal presenteren. Na de presentatie horen wij graag van u of u nog onderwerpen heeft gemist en is er gelegenheid om
vragen te stellen. De bijeenkomst vindt plaats in het raadhuis op maandag 2 maart 2015 van 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Meld u aan door een e-mail te sturen naar winkelvisie@heemstede.nl.

Vervolg fase 1

In de huidige 1e fase wordt in overleg met betrokkenen bepaald welke onderwerpen aan bod komen in de visie. Deze fase wordt afgesloten met een eindrapport dat naar verwachting in mei 2015 door de gemeenteraad wordt besproken. Aansluitend wordt dan de aanpak voor de volgende fase, het opstellen
van de visie, bepaald.

Fase 2: visie maken (inhoud)

In de 2e stap gaat het daadwerkelijk over de inhoud: wat is wel en niet gewenst voor de winkelgebieden? Wij streven naar een visie die breed wordt gedragen en daarom zullen wij u ook in de 2e fase vragen om mee te denken over de inhoud.

Informatie

Heeft u vragen over dit project? Meer informatie vindt u op www.heemstede.nl onder Actueel ** Plannen en projecten. U kunt ook bellen met Ronald van der Aar, telefoon 023-5485764. Kunt u niet naar de bijeenkomst komen maar wilt u wel onderwerpen doorgeven die u belangrijk vindt voor de visie,
dan kunt u die mailen naar winkelvisie@heemstede.nl.
Uw reacties over de onderwerpen voor de visie worden betrokken bij het eindrapport van bureau Dtnp. Overige suggesties of opmerkingen zullen worden betrokken bij fase 2, waarin de visie wordt opgesteld.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------