Sportdag voor mensen met een beperking


Ongeveer 50 sporters met een (verstandelijke) beperking hebben afgelopen zaterdag een speciale sportdag bezocht.

In sporthal Palemig hebben zij meegedaan aan uiteenlopende activiteiten. De middag is afgesloten met een gezellig optreden van de Limburgse volkszanger Patrik Pesch.

Heerlen vindt het belangrijk dat alle mensen kunnen sporten, ook mensen met een beperking. Verschillende sportverenigingen in Heerlen hebben een aanbod voor deze doelgroep. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend dat mensen met een beperking de weg naar een sportvereniging weten te vinden.

Laagdrempelig
Daarom is Heerlen gestart met het project `Sport/Zorgverenigingen'. Hierbij worden sport- en zorgaanbieders bij elkaar gebracht met als doel sport en bewegen voor mensen met een beperking laagdrempeliger te maken. Zo worden sporters met een beperking niet alleen gestimuleerd om (meer) te gaan
bewegen maar ook om sneller bij een vereniging te gaan.

Activiteiten
Zorginstelling Radar en Basissport Limburg hebben al activiteiten voor mensen met een zware en/of meervoudige beperking. Verder zijn er verschillende sportverengingen die iets doen voor deze doelgroep: Budosport Heerlen (judo en karate), SV Marathon (dans en free-running) en Sporting Heerlen
(voetbal). De sportconsulent zorgt voor de verbinding tussen de zorg- en de sportverenigingen.

Vervolg
Basissport Limburg, Provincie Limburg en de sportconsulent gaan vanaf nu een wekelijkse sport- en beweegactiviteit organiseren. Ook de sportverenigingen zijn van plan om een vervolg te geven aan deze sportdag. Meer info hierover is te vinden op: Basissport Limburg.

Publicatiedatum: maandag 23 februari 2015

ga naar het nieuwsarchief