B&W-vergadering 27 januari 2015


In de B&W-vergadering van 27 januari 2015 is onder meer gesproken over een wachtlocatie op de begraafplaats en de gasboring van de NAM.

Open haarden
De bezwaren van bewoners van het Schalksedijkje tegen het besluit om niet handhavend op te treden tegen de overlast die open haarden, houtkachels en allesbranders in de omgeving zouden opleveren, worden ongegrond verklaard.

Wachtlocatie
De raad wordt geinformeerd over de mogelijkheden om nog in 2015 een overdekte wachtlocatie bij de begraafplaats Vredehof te realiseren.

Sociale kaart
De raad wordt geinformeerd over de voortgang van de uitvoering van de moties over de sociale kaart en over de monitoring van de wijkteams.

Drank- en horecaverordening
De raad wordt geinformeerd over de ervaringen met de toepassing van de "Drank- en HorecaNOTverordening gemeente Ridderkerk 2014".

Verhuur gebouw C
De gemeente zal tijdelijk als verhuurder optreden van diverse ruimten in het zogenoemde gebouw C, onderdeel van het gemeentehuiscomplex. Dit zal gebeuren totdat er een nieuwe exploitant voor gebouw C is gevonden.

Noordstraat
De raad wordt geinformeerd over de voortgang van de herinrichting van de Noordstraat.

Indexeringsbrief
Het college gaat akkoord met verzending van de zogenoemde indexeringsbrief gemeenschappelijke regelingen 2016. De brief vermeldt het maximaal toegestane nominale percentage waarmee de gemeentelijke bijdragen aan de gemeenschappelijke regeling mogen worden geindexeerd.

Gasboring NAM
Besloten is geen medewerking te verlenen aan het verzoek van de NAM om een proefboring naar aardgas uit te voeren. De raad ontvangt hierover een raadsinformatiebrief.

Wethouderspensioen
De beantwoording van raadsvragen van D66/GroenLinks inzake voorziening wethouderspensioenen is vastgesteld.

Gemeentefonds
De raad wordt geinformeerd over de inhoud van de decembercirculaire 2014 van het gemeentefonds.

Uitbreiding Alternate
Planologische medewerking wordt verleend aan de uitbreiding van Alternate aan de Handelsweg 110.

Overeenkomst met Woonvisie
De gemeente Ridderkerk gaat met Woonvisie een overeenkomst aan om positief en met vertrouwen toekomstige ontwikkelingen op te pakken. Vanuit deze gezamenlijke ambitie zetten Woonvisie en de gemeente Ridderkerk een streep onder een aantal kwesties uit het verleden.