Zeeland in Willemstad

Patrouillevaartuig Zr. Ms. Zeeland is vanochtend om 9 uur de haven van Willemstad binnengevaren. Schip en bemanning assisteren de komende 4 maanden de kustwacht en helpen bij de drugsbestrijding in het Caribisch gebied.

Traditioneel vuurde het schip 21 saluutschoten af als eerbewijs aan de gouverneur van Curacao. Dit eerbewijs werd beantwoord door 21 saluutschoten vanaf Fort Amsterdam om het schip en zijn bemanning te verwelkomen. Vervolgens voer de Zeeland Annabaai binnen.

Stationsschip in de West

De Zeeland wordt voor de tweede keer 4 maanden als stationsschip in de West ingezet om drugstransporten te onderscheppen en de kustwacht te ondersteunen. Daarnaast verleent het schip bijstand na bijvoorbeeld de passage van een orkaan.

Patrouillevaartuig

Zr. Ms. Zeeland is een patrouillevaartuig van de Holland-klasse oftewel een Ocean Going Patrol Vessel. De bemanning bestaat uit ongeveer 65 personen en het commando is in handen van kapitein-luitenant-ter-zee Eric Toebast.

Om zijn taken uit te voeren, is het schip uitgerust met 2 snel inzetbare FRISC-boten en is er voor een deel van de periode een Amerikaanse helikopter aan boord gestationeerd.