Yamaha Motor viert 60 jaar in motorsport

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

SEPANG, Maleisie en IWATA, Japan, 5 februari 2015 /PRNewswire/ --

- Bevordering van motorsport in Azie en ASEAN-regio's -

Yamaha Motor Co., Ltd. (Tokio:7272) heeft op 5 februari plannen aangekondigd voor de regio's Azie en ASEAN, waaronder een twee keer zoveel toewijding aan de MotoGP World Championship serie en nieuwe richtingen voor het hoogstaande motorsportprogramma van het bedrijf dat dit jaar zijn 60-jarige jubileum viert tijdens de Yamaha Motorsports Media Conference in Sepang, Maleisie.

( Foto's en video's: http://www.image.net/yamaha_racing_media_meeting_2015 [http://www.image.net/yamaha_racing_media_meeting_2015] )

Yamaha Motor onthulde zijn nieuwe team voor de MotoGP, het middelpunt van zijn motorsportprogramma. Rijders Valentino Rossi en Jorge Lorenzo van Movistar Yamaha MotoGP werden bijgestaan door rijders uit het satellietteam Monster Yamaha Tech3 en Forward Racing, dat de YZR-M1 least, naast ondersteunend personeel dat bijeenkwam om zijn ambities voor het komende seizoen te bespreken.

Yamaha kondigde tevens zijn initiatieven aan om jonge rijders aan te moedigen zich in te zetten in motorsport in Azie en de ASEAN-regio. Bovendien is het bedrijf van plan deel te nemen in de 250cc-klasse van de Asia Road Racing Championship serie.

Yamaha, dat dit jaar 60 jaar in motorsport viert, heeft 2015 aangemerkt als een belangrijk jaar in zijn langetermijnstrategie om 'Kando' te promoten, het Japanse concept van een gelijktijdig gevoel van diepe tevredenheid en intense spanning bij het zien van iets van uitzonderlijke waarde.

Executive Vice President Takaaki Kimura zegt: "Yamaha's deelname aan motorsport, dat in 1955 begon toen het bedrijf werd opgericht, heeft 60 illustere en ononderbroken jaren beleefd. Ons raceprogramma richt zich nu op branding, technische feedback en activiteiten om nieuwe interesse in motorsport te genereren. Dit programma omvat deelname aan de Asia Road Racing Championship serie ter ondersteuning van jonge rijders, alsook onze nieuwe YZF-R1 met geavanceerde technologieen die zijn ontwikkeld op basis van racing op zeer hoog niveau. We zullen er uiteraard alles aan doen om te winnen, dat is het ultieme doel en vooral dit jaar, ons 60e jubileum."

Contact:

Kenji OtsukiCorporate Communication DivisionGlobal PR TeamYamaha Motor Co., Ltd.Tel: +81 538 32 1145E-mail: ymcglobalpr@yamaha-motor.co.jp [mailto:ymcglobalpr@yamaha-motor.co.jp]

Yamaha Motor Co., Ltd.

Web site: http://www.image.net/yamaha_racing_media_meeting_2015/