Aanhoudingen na gewelddadige diefstal | politie.nl


Laatste update:
06-02-2015 | 16:12

Den Haag - De politie hield donderdag 5 februari twee verdachten aan naar aanleiding van een diefstal met geweld die eerder deze week plaatsvond bij een supermarkt aan De Stede. De politie is druk op zoek naar een derde verdachte.

De verdachten kwamen maandag 2 februari rond 17.30 uur de winkel binnen en vielen direct bij de medewerkers op vanwege hun zenuwachtige- en opvallende gedrag. Toen zij na een tijdje de winkel verlieten, wilde slechts een van de drie enkele boodschappen afrekenen. Dit terwijl de
winkelmedewerkers het idee hadden dat alledrie hun tassen flink gevulder waren dan voorheen. Toen ze gevraagd werden om hun tassen open te maken, werden ze direct recalcitrant. Na flink wat duw- en trekwerk wisten alle verdachten te ontkomen.

Onderzoek

Na deze diefstal met geweld werd de politie gealarmeerd. Agenten kwamen ter plaatse en namen enkele goederen in beslag die de verdachten per abuis hadden achtergelaten. Mede aan de hand van deze goederen wist de politie de identiteit van de verdachten te achterhalen en hen op donderdag 5
februari aan te houden. Zo werd een 51-jarige Haagse in een woning aan de Rietveen aangehouden. Ook arresteerde het arrestatieteam van de politie een 37-jarige Hagenaar op de Landzijde. Deze verdachte staat als vuurwapengevaarlijk bekend bij de politie.

De politie is op zoek naar de derde verdachte. Haar identiteit is bij de politie bekend.