Tweede cao-overleg: aanzet tot oplossingen?

De tweede onderhandelingsdag over de cao's voor de sectoren Metaal & Techniek heeft in het teken gestaan van het uitwisselen van standpunten.

De tweede onderhandelingsdag over de cao's voor de sectoren Metaal & Techniek, waarvan de cao voor installatiebedrijven deel uitmaakt, heeft in het teken gestaan van het uitwisselen van standpunten. De vakbonden hebben hun enquete over werktijden toegelicht. Werkgevers hebben uitvoerig stil gestaan bij de uitbreiding van de mogelijkheid om op ondernemingsniveau afspraken te maken die van de cao afwijken zodat zij zoveel mogelijk in kunnen spelen op de situatie binnen hun onderneming.

Ook is uitgebreid gediscussieerd over de wederzijdse voorstellen over ouderenbeleid, waaronder de seniorendagen. Door werkgevers is voorgesteld om een aantal onderwerpen dat met elkaar samenhangt gezamenlijk te verkennen.

Cao-partijen hebben vooruitlopend op een mogelijk akkoord besloten om werknemers die vanaf 1 maart 2015 ouder zijn dan 58 jaar en 10 maanden ook dit jaar de mogelijkheid te geven om na een bedrijfseconomisch ontslag gebruik te maken van de bestaande overgangsregeling. Dit om de onzekerheid over het voortbestaan van deze regeling weg te nemen.

De onderhandelingen worden voortgezet op 17 februari.