Cao Motorvoertuig en Tweewielers


Cao Motorvoertuig en Tweewielers

Geplaatst op 30 januari 2015
[IMG]
Zoals eind vorig jaar geschreven zijn de onderhandelingen over de nieuwe cao stil gezet. De redenen hiervoor waren de grote verschillen tussen de voorstellen van de werkgevers en de bonden en het feit dat er een verschil van inzicht is over de betaling van pensioenpremie.

Met dat laatste punt, de betaling van de pensioenpremie, is de BOVAG naar de rechter gestapt. Bij de kantonrechter heeft de BOVAG verloren, maar nu is de BOVAG in hoger beroep gegaan.

Onderwerp van het conflict is niet de hoogte van de pensioenpremie, maar wel wie deze premie moet betalen. Sociale partners hebben met het PMT een andere premieverdeling afgesproken en de BOVAG adviseert de leden deze niet uit te voeren. Het effect voor de deelnemer kan zijn dat zijn/haar
werkgever de oude premie verdeling toepast hij/zij betaalt dan meer premie dan volgens de PMT afspraak. Hoeveel dat is hangt af van het salaris, het is ongeveer 1,5 - 1,8 %.

De Unie krijgt signalen dat sommige werkgevers brieven sturen naar de medewerkers over de inhouding. Het gaat dan in de meeste gevallen om werkgevers die aangeven dat ze de inhouding doen zoals voorheen en overgaan op nabetaling wanneer de BOVAG ook in hoger beroep in het ongelijk wordt
gesteld.

Als jij ook een brief van je werkgever hebt ontvangen of vragen hebben over je loonstrook dan kun je dat natuurlijk melden bij De Unie. Je mag daarvoor het mailadres gebruiken van Albert Meeuwissen.

Wij verwachten dat de rechter ongeveer half maart uitspraak zal doen. Wanneer er meer duidelijkheid is dan zullen wij dit hier berichten.

Voor meer informatie neem contact op met Albert Meeuwissen.

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Motorvoertuigbedrijf en Tweewielerbedrijf
Geplaatst in: Actueel Nieuws