Laatste commissievergaderingen deze periode


Laatste commissievergaderingen deze periode

30-01-2015

Op vrijdag 13 februari 2015 vergaderen de Statencommissies voor Economische Zaken en Bestuur (EZB), Cultuur en Samenleving (CS), Mobiliteit en Financien (MF), Ecologie en Ruimte (ER) en de themacommissie voor Transitie Stad en Platteland (TSP).

De agenda's en de stukken voor deze vergaderingen zijn nu beschikbaar. U bent van harte welkom op de publieke tribune. Ook kunt u de vergaderingen live volgen of naderhand terugluisteren. Dat kan via pslive.brabant.nl.

Op de agenda's

* De commissie EZB start om 9.30 uur en gaat in op het initiatiefvoorstel pilot procedureversneller ingediend door Statenlid Guus Mulders van de CDA-fractie en het rapport Digitalisering en duurzame toegankelijkheid van informatie van de provincie Noord-Brabant van de Zuidelijke Rekenkamer.
Lees meer.
* De commissie CS start om 9.30 uur. Er staan geen inhoudelijke punten op de agenda. Wel zal de gedeputeerde de commissie bijpraten over de transitie van de jeugdzorg. Lees meer.
* De commissie MF start om 12.30 uur en behandelt de reactie op toezichtbrief bij begroting 2015, het wijzigingsvoorstel Leges Natuurbeschermingswet in 2015, de Wijzigingsverordening Verordening treasury Noord-Brabant en wensen en bedenkingen bij verstrekking hybride lening aan de NWB en de
Eerste wijzigingsverordening Financiele verordening Noord-Brabant. Lees meer.
* De commissie ER start om 12.30 uur en gaat in op de oprichting van een Special Pupose Verhicle Havenschap Moerdijk, een begrotingswijziging in ket kader van de Zuidwestelijke Delta, de nabespreking van het rondetafelgesprek Omgevingsdiensten en de plezierjacht. Lees meer.
* De themacommissie TSP start om 15.00 uur. Op de agenda staan de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij en het mestvraagstuk. Lees meer.