VID verwacht vrijdagmiddag wederom lange files


30 januari 2015, 11:36
De VID verwacht vrijdagmiddag tijdens de spits wederom lange files. Door gladheid zal het verkeer de hele dag rekening moeten houden met problemen op de wegen. De ochtendspits van vrijdag was al vijf keer drukker dan gebruikelijk.

Een brede band van winterse neerslag zal waarschijnlijk tegen het einde van de avondspits vanuit Noordwest naar Zuidoost over het land trekken. In het meest ongunstige geval heeft het verkeer in Noord-Holland nog tijdens de spits met hinder te maken.

De kustgebieden krijgen te maken met regen of natte sneeuw, terwijl in het binnenland (ten oosten van de blauwe lijn op de kaart) de kans op droge sneeuw het grootst is. Verwacht wordt dat deze sneeuw dan ook blijft liggen waardoor de kans op aanrijdingen zeer groot is.

Er wordt een sneeuwdek van 2 tot 6 centimeter verwacht. Na de spits en vannacht en morgenochtend zal dit voor gladde wegen gaan zorgen. Na dit frontje volgen dan weer opklaringen en in het oosten van het land zullen natte weggedeelten dan gaan opvriezen en gladheid veroorzaken.
Foto: (c) VID