Agenda raadsvergadering 29 januari

Op donderdag 29 januari vergadert de gemeenteraad van Lingewaal om 20.00 uur in het gemeentehuis te Asperen. De raadsvergadering is openbaar. U bent van harte welkom om deze vergadering op de publieke tribune bij te wonen.

Op de agenda staat onder andere:

Eindrapport van de lokale rekenkamercommissie: `Samenspel met de samenleving'

In de vergadering van de raad op 11 december 2014 is het rapport als ingekomen stuk al geagendeerd geweest. De raad wordt gevraagd het rapport te bespreken door zich vooral te richten op de boodschap en de duidingen van de lokale rekenkamercommissie.

Benoeming/beediging `nieuwe' ambtelijk secretaris lokale rekenkamercommissie

De raad wordt gevraagd mw. N. Huis in 't Veld te benoemen als ambtelijk secretaris van de lokale rekenkamercommissie als opvolgster van mw. J. Los.

Burgerinitiatiefvoorstel `de Spijkse Hoeve'

De raad wordt gevraagd zich uit te spreken over dit burgerinitiatief dat op 16 oktober 2014 via lijst ingekomen stukken voor een eerste maal openbaar is geworden.

Financiele verordening 2015

De huidige financiele verordening van oktober 2007 is op een aantal punten achterhaald. De raad wordt gevraagd de nieuwe verordening vast te stellen.

Vaststelling definitieve OZB-tarieven 2015

In de vergadering van de gemeenteraad op 11 december 2014 zijn de OZB-tarieven voor 2015 vastgesteld. Nu kan de raad de definitieve tarieven vaststellen in de verordening onroerend zaakbelastingen 2015.

Besluit maatschappelijke ondersteuning Lingewaal 2015

De raad wordt gevraagd via de bijgevoegde informatienota kennis te nemen van het besluit maatschappelijke ondersteuning Lingewaal 2015.

Evaluatie project Samen aan de slag 2014

De raad wordt gevraagd kennis te nemen van de evaluatie van dit project.

De volledige agenda en stukken liggen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis en zijn terug te vinden op www.lingewaal.nl/raadsagenda.

Spreekrecht

Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht, dan kunt u dit tot aan de vergaderdag tot uiterlijk 16.00 uur kenbaar maken. U kunt zich aanmelden bij de raadsgriffier dhr. H.H. Dame via (0345) 634 000 of h.dame@lingewaal.nl.

Radio-uitzending

De raadsvergadering is rechtstreeks te beluisteren via radio LekWaal FM, via het geluid van de kabelkrant LekWaal TV en via www.lekwaaltv.nl.