Jonge energieondernemers krijgen kans op extra financiering


Energy Academy Europe start uniek programma voor innovatieve energy-startups

GRONINGEN, 20150129 -- Energy Academy Europe helpt jonge energieondernemers  die willen werken aan de transitie naar een duurzamere energievoorziening. Die energietransitie heeft mensen nodig met innovatieve ideeën die de wil en de durf hebben om die ideeën om te zetten in een succesvolle onderneming. Met het Startup Fast Track programma geeft de Energy Academy, samen met energiebedrijf GDF Suez, startende ondernemers het gereedschap in handen om te slagen. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk.

Ons snel veranderende energielandschap biedt volop kansen aan jonge mensen die iets nieuws op de markt willen brengen. Dat kunnen technologische innovaties zijn, maar ook vernieuwingen op terreinen zoals ICT en dienstverlening, die een raakvlak hebben met energie en duurzaamheid. Juist die veelzijdige mogelijkheden maakt de energiesector zo aantrekkelijk voor startups. Maar om een jong bedrijf succesvol te maken is behalve een goed ondernemingsplan, gedegen kennis nodig van de markt, financiën, risicomanagement en marketing. De intensieve begeleiding en coaching van het Startup Fast Track programma vergroot de kans op succes en snelle groei van het nieuwe bedrijf.

De Energy Academy heeft zijn wortels in de Energy Valley, de noordelijke regio in Nederland met Groningen als zwaartepunt. De regio staat van oudsher in het teken van energie, en wil voorop lopen in de energietransitie en de daaraan gekoppelde infrastructuur en de clustering van kennis op het gebied van energie en duurzaamheid. Hierdoor is de Energy Valley bij uitstek geschikt voor Energy Startups. Het Startup Fast Track programma is bedoeld voor startups en jonge bedrijven (
Het Startup Fast Track programma biedt vijftien deelnemers een intensief en op maat gemaakt begeleidingstraject. Gerichte cursussen, persoonlijke- en expert coaching zijn een essentieel onderdeel van het programma, met onder meer aandacht voor energiemarkten, business development, productontwikkeling, en marketing. Daarnaast kunnen deelnemers profiteren van het uitgebreide academische en ondernemingsnetwerk van de Energy Academy en haar partners. Het Startup Fast Track programma biedt ook mogelijkheden tot het gebruik van laboratoriumruimte en testfaciliteiten op het EnTranCe-terrein van de Energy Academy op de Zernike-campus in Groningen.

Na vier maanden worden vijf van de oorspronkelijke vijftien deelnemers geselecteerd voor een vervolgprogramma, dat naast verdere coaching, ook hulp bij financiering omvat. Deze financiering kan oplopen tot €10.000. Uiteraard zal er veel zichtbaarheid worden gegeven aan de geselecteerde deelnemers.

Deelname is kostenloos. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar: info@startupfasttrack.nl. De inschrijving sluit op 8 maart. Meer informatie is te vinden op www.startupfasttrack.nl.