Afschaffing mantelzorgcompliment


1 januari 2015 is de regeling voor het mantelzorgcompliment gestopt. Dit komt door de verandering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het mantelzorgcompliment bestond uit een geldbedrag. Hiermee liet de landelijke overheid zijn waardering voor de zorg blijken.

Brief over de veranderingen

Een aantal inwoners ontvangen in januari 2015 een brief over het stoppen van het landelijke mantelzorgcompliment. Het gaat om de volgende inwoners:

* Alle clienten van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die in het verleden een mantelzorgcompliment hebben aangevraagd en/of hebben ontvangen;
* Mensen die van de SVB in 2014 het aanvraagformulier voor een mantelzorgcompliment hebben gekregen.

Borselse mantelzorg waardering

De gemeente is per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het waarderen van mantelzorgers van Borselse inwoners. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden voor een passende en gewenste vervanging voor het mantelzorgcompliment. In ons onderzoek nemen we de wensen van lokale mantelzorgers mee.

Wanneer u ideeen heeft voor een Borsels mantelzorgcompliment, ontvangen wij uw suggestie graag! Uw suggestie kunt u tot 20 maart 2015 doorgeven aan beleidsmedewerker van afdeling Samenleving Lindy Priester, via lpriester@borsele.nl of telefonisch via (0113) 238 383.