Werkbezoek wethouder Mark Pol aan Holwerda Logistics


29 januari 2015

Werkbezoek wethouder Mark Pol aan Holwerda Logistics

Wethouder Mark Pol brengt werkbezoek aan Holwerda Logistics

Het oudste logistieke bedrijf van Almere, Holwerda Logistics op de Steiger in Almere Haven, kreeg 22 januari bezoek van Mark Pol, wethouder Economische Ontwikkeling en Financien.

De wethouder werd hartelijk ontvangen door directeur Jaap Holwerda. Omdat het bedrijf groeipotentieel zag in Almere, heeft het zich in 1976 gevestigd in Almere Stad en vanaf 1992 in het huidige opslag- en distributiecentrum in Almere Haven waar de noodzakelijke ruimte was voor verdere expansie
van activiteiten. Dat Holwerda meer dan een verhuisbedrijf is, blijkt wel uit de mooie en langdurige samenwerking met opdrachtgevers voor distributie en logistiek.
"Holwerda doet aan toegevoegde waarde distributie", vertelt Marco te Brake, logistiek manager bij het bedrijf. "Zo heeft Holwerda al meer dan 30 jaar een samenwerking met Prenatal, maar ook met andere in Almere gevestigde bedrijven heeft het bedrijf uitstekende relaties".

Als lid van de franchiseorganisatie Top Movers werd Holwerda in 2014 uitgeroepen tot beste erkende Projectverhuizer 2014. Het rapportcijfer 8,6 getuigt van de klantgerichte aanpak. Het bedrijf probeert zich altijd te verplaatsen in de klant.
Het geheim van dit succes zit in de medewerkers van Holwerda. Het overwegend jonge team wordt zelf opgeleid en zit vol passie voor het logistieke vak. Daarnaast leidt het bedrijf inmiddels ook personeel op voor andere bedrijven. De multifunctionele inzet van de medewerkers maakt dat het
personeel in mindere tijden ook uitgewisseld kan worden met samenwerkende logistieke bedrijven binnen de regio. Dit bleek een slimme zet, want in de crisis tijd kon op die manier ook personeel behouden worden. Gelukkig trekt de branche weer aan en dat merkt Holwerda ook. Het bedrijf blijft wel
scherp op de trends in de markt letten om daar goed op in te kunnen spelen.

Vanaf de balustrade wordt nog even gekeken naar alle logistieke activiteiten in het distributie centrum en daar nemen wethouder Mark Pol en directeur Jaap Holwerda hartelijk afscheid van elkaar.