Opnieuw aanhoudingen voor woninginbraak


Laatste update: 29-01-2015 | 12:55
* Woordvoering: Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Waalwijk/ Breda - Politieagenten hebben woensdagmiddag 28 januari 2015 in een woning in de Jan Darkennisstraat in Breda twee mannen uit Den Haag (van 21 en 23 jaar oud) aangehouden. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de inbraak in een woning aan de Orteliuslaan in Waalwijk.

Daar werd woensdag 14 januari 2015 op klaarlichte dag ingebroken. Dankzij oplettende buurtbewoners kon de politie toen ook al een verdachte aanhouden, een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit nog vast.



Na uitgebreid onderzoek kwam de politie de twee andere verdachten op het spoor. Ze waren op dat moment in een woning in Breda en de politie besloot het tweetal daar buiten heterdaad aan te houden. Ze zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

112 daar vang je boeven mee!

In deze situatie was er sprake van een goede samenwerking tussen politie en buurtbewoners. Bel 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Zeker als u getuige bent van geweld, inbraak of een overval. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende
situaties.