Nieuwsbericht Kledingpas tot 1 april 2015


Gepubliceerd op: 29 januari 2015

In 2013 is er voor kinderen van mensen die rond moeten komen van een inkomen op minimumniveau een fashioncheque beschikbaar gesteld. Hierop zijn veel positieve reacties gekomen.

In december 2014 hebben de colleges van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond ingestemd met het verstrekken van een fashioncheque ter waarde van EUR 50,-- voor volwassenen. Burgers woonachtig in een van deze gemeenten met een inkomen tot 120% van het minimumniveau komen hiervoor in
aanmerking. Hiermee willen de colleges de burgers met de laagste inkomens financieel ondersteunen. Hiermee kan nieuwe kleding worden aangeschaft in diverse winkels.

Kijk op www.fashioncheque.nl in welke winkels u de cheque kunt verzilveren. Op de website van de gemeente Eemsmond (www.eemsmond.nl) en ook op de website van het werkplein Noord-Groningen (www.werkpleinnoord-groningen.nl) is het aanvraagformulier voor de kledingpas te downloaden.

Uiteraard is het formulier ook op telefonische aanvraag en bij de balies van de twee organisaties (werkplein Noord-Groningen: (0595) 750 300 en gemeente Eemsmond: (0595) 437 555) te verkrijgen. Het formulier is tot 1 april 2015 in te leveren.