Officiele start bouw Broekgraaf op 30 januari


Aanstaande vrijdag markeren wethouder Van der Leij, toekomstige bewoners en projectontwikkelaars de officiele start van de nieuwbouwwijk Broekgraaf. Deze start stond eigenlijk vorige maand al gepland maar kon niet doorgaan door extreem slecht weer.

De verkoop van de eerste huizen in Broekgraaf verloopt goed, waardoor we alle rijwoningen uit het eerste plandeel al gaan bouwen. Projectontwikkelaar Klok Wonen is begonnen met de bouw van de eerste 25 rijwoningen en 20 huurwoningen. Bunnik Projekten volgt dit voorjaar met de realisatie van
nog eens 24 rijwoningen. Hiervan is er nog maar een te koop, alle andere rijwoningen in jaren '30 stijl zijn al verkocht. Ook de grond voor de vrije kavels is inmiddels bouwrijp, zodat de kersverse eigenaren hierop kunnen beginnen met de bouw van hun droomwoning.

Broekgraaf telt uiteindelijk zo'n 925 woningen aan het Groene Hart, die tot 2028 in 5 fases worden gebouwd. Wonen in het groen, aan het water. Het gevoel van buitenleven, en toch dicht bij de voorzieningen. Met voor elk wat wils, binnen elk budget. Dat is Broekgraaf. Bijzonder aan de wijk is
ook dat zowel in de architectuur van de woningen, de openbare ruimte en de autonome kunst glaselementen verwerkt worden, als ode aan het glasimago van Leerdam. Eindelijk weer nieuwbouw in Leerdam!