Komende maand verkeershinder Velsertunnel in zuidelijke richting

23-01-2015

Een tunnelbuis van de Velsertunnel is vanaf 26 januari 's avonds en 's nachts geregeld afgesloten in verband met werkzaamheden. Het gaat om de tunnelbuis van noord naar zuid.

De tunnelbuis gaat dicht in verband met reparatiewerkzaamheden aan de plafondplaten. De tunnelbuis is vrijwel elke werkdag afgesloten van 20.30 tot 5.00 uur. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 20 februari.

Omleiding

Het verkeer van noord naar zuid wordt omgeleid. Weggebruikers vanuit Beverwijk en omgeving worden geadviseerd om de omleidingsborden te volgen en zo om te rijden via de A22. De omleidingsroute gaat over de extra verbindingswegen op de knooppunten Beverwijk en Velsen, ook wel calamiteitenbogen genoemd. Deze wegen maken het mogelijk snel naar de Wijkertunnel te rijden als de Velsertunnel (gedeeltelijk) is afgesloten. Hoe deze omleidingsroute loopt, ziet u in de animatie op onze Facebookpagina.

Niet langer tweerichtingsverkeer door een tunnelbuis

In de Velsertunnel was het tot nu toe gebruikelijk om bij afsluiting van een tunnelbuis verkeer in beide richtingen door de andere buis te leiden. Vanaf 2015 is dit wettelijk niet meer toegestaan. Daarom heeft Rijkswaterstaat calamiteitenbogen aangelegd, zodat het verkeer richting het zuiden gemakkelijker via de Wijkertunnel kan rijden en niet via Heemskerk en Rottepolderplein hoeft om te rijden. Voor verkeer naar het noorden verandert er niets: dat kan gebruik maken van de wel beschikbare tunnelbuis van de Velsertunnel.

Grote renovatie

In het voorjaar van 2016 sluit de Velsertunnel voor negen maanden. De calamiteitenbogen zijn tijdens de renovatie van de Velsertunnel in 2016 permanent open. Het is een van de maatregelen van Rijkswaterstaat om het verkeer te laten doorrijden als de tunnel dichtgaat. Meer weten over de renovatieplannen of de bereikbaarheidsaanpak? Kijk op de projectpagina A22: renovatie Velsertunnel.