Ni Hao Yangling


Inhoud

De provincie Drenthe ontving afelopen week een Chinese delegatie uit Yangling. Zij brachten een bezoek aan de gemeente Emmen en Hoogeveen.

De Chinese delegatie werd ontvangen in het Drents Museum te Assen.

foto web klein

Inhoudelijke focus van het bezoek is agribusiness in combinatie met Hi-tech en melkveehouderij. In de bus werden presentaties gegeven over de agribusiness in Drenthe en het Rundedal. Na een hilarische en spannende rit met de bus over het TT-circuit, bracht de delegatie een bezoek aan Agrarica
te Hoogeveen. Agrarica is een van de grootste paddenstoelenkwekerijen in Nederland en levert onder meer aan Albert Heijn. De leden van de Chinese delegatie waren met name geinteresseerd in de verschillende productietechnologieen. Naast Agrarica kregen de Chinezen een rondleiding bij DOC Kaas.
Ook in China schijnt het eten van kaas met name onder jongeren steeds meer toe te nemen. De dag werd afgesloten met een bezoek aan bromeliakwekerij Meeuwisse en melkveehouderij Kolthoff te Erica. `Of de Chinese delegatie daadwerkelijk gaat investeren in onze regio is nog afwachten, maar de
eerste voorzichtige afspraken zijn gemaakt. De reacties waren zeker veelbelovend', aldus delegatieleider Ard van der Tuuk. De middag werd op Hollandse wijze afgesloten in de koeienstal van melkveehouderij Kolthoff met o.a. roggebrood met haring.

Laatst bijgewerkt op 26 januari 2015.