SYMBOLISCHE GEREEDSCHAPKIST VOOR ZWEMBADBOUWERS

Door VVD Drenthe op 25 jan 2015 - Op vrijdag 23 januari reikte VVD-lijsttrekker en gedeputeerde Henk Brink zijn derde gereedschapskist uit. In het kader van de actie 'Bouwer van Drenthe'. Deze keer viel de eer te beurt aan Harry Blik in Havelte. Hij is - samen met een grote groep vrijwilligers - druk bezig om zwembad van Havelte op te knappen. Daarom deed ook de VVD Westerveld een duit in het zakje. Zij boden een cheque aan EUR 100,- voor de aanschaf van zwembadtegels.

Voorzitter Harry Bril nam de gereedschapskist en de cheque dankbaar in ontvangst. Namens de vele vrijwilligers van de Stichting Zwembad De Kerkvlekken. Niet alleen het geld, ook de aandacht is uiterst welkom. Harry Bril: "We hebben moeite genoeg om het initiatief rond te krijgen. Maar we doen het wel ergens voor. Haal zo'n voorziening uit het dorp en je raakt de sociale cohesie kwijt. Zo'n zwembad vervult een belangrijke rol in onze samenleving."

Dat kon gedeputeerde Henk Brink alleen maar beamen: "De Overheid kan dit soort voorzieningen niet overeind houden. Die is daarvoor niet flexibel genoeg. De VVD vindt dat ook niet langer een taak voor de Overheid. Wij vinden dat de Overheid zich moet terugtrekken en voorwaarden moet scheppen. Het initiatief moet je overlaten aan de betrokkenen. En wij merken dat het werkt."

De uitreiking vond plaats in de tent die momenteel over het zwembad is gespannen. Zodat de hele winter kan worden doorgewerkt. Stichting Zwembad de Kerkvlekken kocht eind 2012 het zwembad van de Gemeente Westerveld. Om te voorkomen dat het zwembad voorgoed moest sluiten. Op dit moment ondergaat het zwembad een ingrijpende renovatie. Een nieuwe zwembak en innovatieve warmte- en energiebesparende maatregelen moeten er voor zorgen dat het zwembad weer jaren meekan. Maar ook dat de exploitatie goedkoper wordt.

De actie 'Bouwer van Drenthe' vormt onderdeel van de VVD-verkiezingscampagne Bouwen aan Drenthe. Elke week wordt iemand in het zonnetje gezet die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Drentse samenleving. De VVD vindt, dat er meer en vaker een beroep moet worden gedaan op de zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid van dorpsgemeenschappen.