Nationale Holocaust Herdenking

Nationale Holocaust Herdenking 2015

Op zondag 25 januari 2015, 70 jaar na de bevrijding van Auschwitz, vindt bij het Spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' in het Wertheimpark te Amsterdam de Nationale Holocaust Herdenking plaats ter herdenking van de volkerenmoord tijdens de Tweede Wereldoorlog op de Joden, Sinti en Roma, en alle andere groepen die door de Nazi's als ongewenst en minderwaardig werden beschouwd.

De herdenking vindt plaats in aanwezigheid van de Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Vice-premier Asscher, Staatssecretaris Van Rijn van VWS, Burgemeester Van der Laan, leden uit de Tweede Kamer en ambassadeurs en hoge vertegenwoordigers van 25 landen. De herdenking begint om 11.00 uur met een Stille Tocht vanaf het Stadhuis naar het Wertheimpark.

Eberhard van der Laan, Burgemeester van Amsterdam, Lodewijk Asscher, Vice-premier en Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Jacques Grishaver, Voorzitter Nederlands Auschwitz Comite, houden toespraken. Rabbijn Menno ten Brink zal de Jizkor en Kaddisj gebeden uitspreken. Er is muziek en zang van Maarten Peters, Doron Peper, het Carmel Quintet en het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando. Hierna is er gelegenheid voor particulieren en organisaties hun kransen en bloemen te leggen bij het monument

Belangstellenden kunnen zich vanaf 10 uur verzamelen in de hal van het Stadhuis, ingang Amstelzijde