CCV-training presentatietechnieken en inbraakpreventie


Achttien Hoornse wijkagenten volgden onlangs op eigen verzoek een training presentatietechnieken en inbraakpreventie van het CCV. De training moet de wijkagent ondersteunen in het nog beter brengen van zijn verhaal en het op een doeltreffende wijze in gesprek gaan met een grote groep
wijkbewoners.

De wijkagent is een van de belangrijkste sleutelfiguren bij inbraakpreventieavonden. Dit vraagt goede presentatievaardigheden van de wijkagent om op doeltreffende wijze in gesprek te gaan met een vaak grote groep wijkbewoners. Samenwerking met de gemeente is hierbij ook van belang.

Nieuwe inzichten

Tijdens deze middag werden nieuwe inzichten geboden in inbraak(preventie)technieken en in presentatie-vaardigheden. Oude kennis werd opgefrist door met elkaar in gesprek te zijn. Vragen als 'hoe breng ik een boodschap over aan een groter publiek?' en 'hoe ga ik om met lastige vragen?' werden
besproken.

Aan de hand van een opdracht gingen de wijkagenten aan de slag met de besproken aandachtspunten. Bij de opdracht maakten ze gebruik van een presentatie die beschikbaar was gesteld door de eigen politie-eenheid. Op die manier werd direct de vertaalslag gemaakt naar de eigen praktijk.

Fijne kneepjes

Alex Lam, operationeel specialist: "De training presentatietechnieken en inbraakpreventie heeft de wijkagenten van basisteam Hoorn de fijne kneepjes van het presenteren meegegeven en op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen voor wat betreft hang- en sluitwerk en modus operandi."

Links

* Voor meer informatie over de training kunt u terecht bij Nicolien Cevat.