Informatieavond Programmatische Aanpak Stikstof geslaagd


Inhoud

Infoavond PAS

Deze week hielden het ministerie van Economische Zaken en de provincie Drenthe gezamenlijk een informatieavond over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Aan een volle zaal werden de achtergronden en de uitwerking van het programma nader toegelicht.

pas02

De PAS is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat enerzijds de waardevolle natuur in de Natura 2000-gebieden niet verder achteruitgaat, en dat anderzijds voldoende ruimte ontstaat voor economische activiteiten. Het vergunnen van nieuwe economische activiteiten is gekoppeld aan de positieve effecten
van het nemen van herstelmaatregelen in de natuur. De landbouw en de natuur worden zo nog sterker aan elkaar verbonden. Voor het nemen van maatregelen in de natuur die de invloed van stikstof beperken is de komende zes jaar 45 miljoen euro beschikbaar.

pas03

Regionale informatieavonden

Binnenkort zal de provincie Drenthe drie regionale informatieavonden verzorgen waar de provinciale medewerkers meer informatie zullen geven over de maatregelen in de gebieden en over de effecten van de PAS op de de regionale bedrijvigheid.

De informatieavonden vinden plaats op:

* Woensdag 28 januari - Drenthe-Oost, Cafe Wielens, Dorpsstraat 19 te Noord-Sleen
* Donderdag 29 januari - Drenthe-Noord, Cafe De Aanleg, Asserstraat 63 te Rolde (Deurze)
* Maandag 2 februari - Drenthe-West, Hotel Wesseling, Brink 26 te Dwingeloo

Drenthe-Oost zijn de gebieden:

Mantingerzand, Mantingerbos, Elperstroom, Bargerveen. Daarnaast nemen we Groningse Lieftingsbroekbos mee.

Drenthe-Noord zijn de gebieden:

Norgerholt, Drentsche Aa, Drouwenerzand en Witterveld

Drenthe-West zijn de gebieden:

Fochteloerveen, Dwingelderveld, Drents-Friese Wold, Holtingerveld. Uiteraard bieden we belangstellenden vanuit Fryslan de gelegenheid deel te nemen aan deze bijeenkomst.

De informatieavonden beginnen om 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Laatst bijgewerkt op 23 januari 2015.