Meldkamer Kennemerland update systeem sirenes


vrijdag 23 januari 2015

Elke eerste maandag van de maand gaan ook in Kennemerland om 12.00 uur de sirenes af. Dat is nodig om het alarmeringssysteem te testen. Om het systeem up-to-date te houden zijn er in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 januari technische werkzaamheden. Dat betekent dat gedurende enkele uren
de sirenes het niet doen. Vindt tijdens de werkzaamheden in de regio een incident plaats, en de bevolking moet worden gealarmeerd? Dan zet de Meldkamer Kennemerland NL-alert in.

Gebruik NL-alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de Meldkamer van Kennemerland mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste
kunt doen. De meldkamer zet NL-Alert in bij levens- of gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een dreigende overstroming, of problemen met het drinkwater.

Hoe stel ik NL-alert in op mijn telefoon

Op www.nl-alert.nl vind je meer informatie over NL-alert. Gebruik de instelhulp om na te gaan of je telefoon goed is ingesteld.