Vernieuwde Raad van Toezicht voor Cultuur-Ondernemen

Amsterdam, 22 januari 2015

Vernieuwde Raad van Toezicht voor Cultuur-Ondernemen

Voor Cultuur-Ondernemen zijn vijf nieuwe leden benoemd voor haar Raad van Toezicht. Erwin van Lambaart, Jenny de Vries, Marjolijn Vencken, Sjoerd Vellenga en Giel Pastoor zijn deze maand benoemd. De Raad van Toezicht bestaat nu uit zes leden, inclusief voorzitter Steven de Waal.

Verheugd

Jo Houben, directeur-bestuurder van Cultuur-Ondernemen, is verheugd met de nieuwe en diverse samenstelling: "De verschillende leden hebben allemaal een interessante achtergrond, zowel in de cultuursector als in ondernemerschap."

Ook voorzitter Steven de Waal kijkt uit naar de samenwerking: "De nieuw aangetrokken leden hebben een zeer diverse achtergrond en vullen elkaar goed aan. Het gaat ons om een combinatie van toezichtsexpertise en ervaring met media, ondernemerschap en veranderingsprocessen. We hebben nu een inspirerend en betrokken gezelschap dat belangrijk is voor de omslag van de cultuursector en Cultuur-Ondernemen."

Ondernemen in cultuur

De nieuwe leden hebben een grote staat van dienst op het gebied van cultureel ondernemerschap en/of in het bedrijfsleven. Erwin van Lambaart heeft een creatieve geest en heeft zijn sporen in de commerciele kunstsector ruimschoots verdiend. Hij werkt momenteel als algemeen directeur van verschillende media- en entertainmentorganisaties, waaronder ACE Concepts & Events en Van Lambaart Entertainment en is mede eigenaar van Niehe Media. Jenny de Vries heeft van oorsprong een bancaire achtergrond en is sinds een aantal jaar actief op het gebied van financieringszaken bij ondernemingen, op dit moment als Group Director Corporate Finance bij Imtech. Marjolijn Vencken is eigenaar van Trouble in Paradise en verantwoordelijk voor vernieuwende positioneringsstrategieen bij ondernemingen als Shell, Heineken en diverse culturele organisaties. Sjoerd Vellenga heeft jarenlang bij het ministerie van Algemene Zaken gewerkt en houdt zich nu bezig met strategische fusies en reorganisaties binnen en buiten de cultuursector en is bestuurder a.i. van de Zeeuwse Bibliotheek en lid a.i. van de Wetenschappelijke Raad Zeeland. Giel Pastoor is beweegstrateeg op het gebied van onder andere cultureel en creatief ondernemerschap en directeur van het Parktheater Eindhoven.

Over Cultuur-Ondernemen

Cultuur-Ondernemen ondersteunt en helpt culturele organisaties en zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven die meer rendement willen halen uit hun ondernemerschap. Zodoende draagt zij bij aan een sterke en onafhankelijke cultuursector. Dat doet zij door middel van overdracht van expertise en het ontwikkelen van nieuwe vormen van cultuurfinanciering. Tevens heeft Cultuur-Ondernemen de 'Governance Code Cultuur' ontwikkeld.