Zeven elektrische auto's voor stadsdeel Centrum

22 januari 2015

Stadsdeel Centrum heeft zeven nieuwe elektrische auto's aangeschaft om controles uit te voeren. Zo wordt het wagenpark van het stadsdeel steeds groener.

Nieuwe elektrische auto's voor stadsdeel Centrum

De gemeente Amsterdam heeft zeven elektrische auto's aangeschaft. De auto's worden in stadsdeel Centrum ingezet om controles uit te voeren zoals de staat van het onderhoud van de straten, pleinen en groenvoorzieningen.

De afdelingen Schoon en Heel voeren deze controles uit. De aanschaf van deze auto's past in de duurzaamheidsambitie van Amsterdam: het eigen wagenpark moet zo slim en schoon mogelijk zijn. Door de volledig elektrische aandrijving leveren deze auto's een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit.

Voordat de gemeente Amsterdam de keuze op de Renault type ZOE liet vallen, testte het ook vier andere elektrische auto's. Deze kwam als winnaar uit de bus vanwege zijn compacte formaat, erg geschikt voor gebruik in de binnenstad, en de slimme manier van laden. Met deze techniek kan op elke laadlocatie met het maximale beschikbare vermogen worden geladen, tot wel 43 kW en daardoor sneller op te laden dan andere elektrische auto's.