Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / Buitendienst voortaa..


De afgelopen jaren bestond de buitendienst uit drie wijkploegen en een taakploeg. Vanaf 1 januari zijn dat twee ploegen geworden: wijk Noord (boven het spoor) en wijk Zuid (beneden het spoor). De taakploeg voor het meer specialistische werk blijft bestaan.
Dit is een gevolg van bezuinigingen.

Meerjarenbegroting

In de meerjarenbegroting is er voor de buitendienst een bezuiniging opgenomen van EUR 250.000. Om dit te bereiken zijn er, in samenspraak met de medewerkers van de buitendienst, een aantal maatregelen getroffen.
Een van de maatregelen is om te gaan werken met minder wijkteams. Daarnaast is er een nieuwe werktijdenregeling.

Nieuwe werktijdenregeling

De medewerkers van de buitendienst hebben een nieuwe werktijdenregeling. Dat betekent dat ze per dag een half uur langer gaan werken. Daarmee zijn ze eind oktober al gestart.

Klaar voor de toekomst

In 2007 is gestart met het wijkgericht werken, waarbij een extra accent lag op het betrekken van burgers bij het uitvoeren van werkzaamheden. Omdat de tevredenheid over de wijkgerichte aanpak groot is, wordt deze gehandhaafd.
Met de keuze voor behoud van de buitendienst kiest Deurne voor een toekomst met een professionele hoogwaardige dienstverlening van de buitenwerkzaamheden.