Afleggen ondersteuningsverklaringen voor verkiezingen van Provincial..


(21-01-2015)
rood potlood

Een ondersteuningsverklaring is een verklaring waarmee u een kandidatenlijst ondersteunt van een politieke partij/groepering.

Ondersteuningsverklaringen zijn vereist als partijen:

* voor het eerst deelnemen aan de verkiezing;
* bij de vorige verkiezing geen zetel(s) hebben behaald;
* deelnemen met een blanco lijst (zonder aanduiding).

Ondersteuningsverklaringen

Om deel te mogen nemen aan de verkiezing zowel voor de Provinciale Staten als voor de Waterschappen moet een politieke partij/groepering onder meer een kandidatenlijst inleveren die wordt ondersteund door minimaal 30 kiezers per kieskring.

De ondersteuningsverklaringen worden door de desbetreffende partij/groepering ingevuld en ter ondertekening aangeboden. De kiezer ondertekent deze verklaring in het gemeentehuis.

Wie mag ondersteuningsverklaring tekenen?

Verklaringen van ondersteuning mogen worden afgelegd door personen die binnen de kieskring als kiezer zijn ingeschreven. Ook personen die op een lijst als kandidaat staan, mogen een ondersteuningsverklaring tekenen, op voorwaarde dat zij in de gemeente Achtkarspelen als kiezer zijn
ingeschreven. Het is niet toegestaan meer dan een ondersteuningsverklaring per persoon te tekenen. Een ondersteuningsverklaring kan niet worden ingetrokken.

Meenemen

Een geldig legitimatiebewijs en de ondersteuningsverklaring (model H4).

Wanneer tekenen

Het afleggen van een ondersteuningsverklaring kan van 19 januari tot en met 2 februari 2015 in het gemeentekantoor, bij het KCC (Klant Contact Centrum). Het bezoekadres is: Stationsstraat 18, 9285 NH Buitenpost.

De gemeente Achtkarspelen werkt op afspraak. Het maken van een afspraak kan telefonisch via 14 0511 (zonder netnummer) of digitaal via www.achtkarspelen.nl/afspraak.