Nieuwe tentoonstelling

Nieuwe tentoonstelling Atelier 23 en De Buitenplaats

De nieuwe tentoonstelling in het hoofdgebouw van RMC Groot Klimmendaal aan de Heijenoordseweg in Arnhem is zeer gevarieerd. U kunt dit keer schilderijen en foto's bekijken van kunstenaars uit Atelier 23. Aanvullend zijn er objecten te zien zoals kaarsen, zeepjes en houten voorwerpen van clienten uit De Buitenplaats. De tentoonstelling duurt tot begin maart 2015.

De werken uit Atelier 23 zijn van twee bijzondere kunstenaars: fotograaf Bernard Vink en kunstschilder Sikko Siegers. Bernard Vink voert u met zijn foto's mee door zijn stad en land: een wereld van mensen en stadsleven via spiegelingen van winkelruiten en wolkenluchten in kantoorramen. Sikko Siegers zoekt de spanning tussen een losse manier van schilderen en de herkenbaarheid: hij is gefascineerd door licht en lucht.

Atelier 23 is een plek in Arnhem waar mensen met een beperking zichzelf kunnen ontwikkelen door bezig te zijn met kunst. Ze werken er met veel plezier en respect samen. De mensen zijn enkele dagen in de week bezig op hun eigen niveau en worden persoonlijk begeleid door beeldend kunstenaars en activiteitenbegeleiders, waardoor zij in korte tijd een grote ontwikkeling doormaken. Atelier 23 is onderdeel van ontmoetingsplaats en dagbestedingscentrum De Buitenplaats in de Schuytgraaf, Arnhem-Zuid.