VVD Drenthe klaar voor de verkiezingen

Door VVD Drenthe op 19 jan 2015

Het was even zoeken. En daarna was het even lopen. Maar het was vooral de moeite meer dan waard. Ondanks de nieuwe locatie - het TT Circuit! - was het weer ouderwets. Gezellig, inspirerend en bommetjesvol. Dat moest ook wel, want er wordt een indringend beroep op de leden gedaan: het is weer verkiezingstijd. En nu komt het er op aan!

De eerste spreker haakte daar direct op in. De nieuwe landelijk voorzitter Henry Keizer gaf een kort en bondig overzicht van het Haagse politieke landschap. Daarbij stelde hij terecht dat dit de Verkiezingen van de Opkomst worden. Maar hij stelde ook, dat de samenwerking met de PvdA goed was. En dat er belangrijke dingen tot stand waren gebracht. Daar was de nodige moed voor nodig geweest.

Er wachtten Henry Keizer nog andere verplichtingen. Dus hij moest vervroegd vertrekken. Om die reden werd de traditionele Nieuwjaarsdronk naar voren gehaald. Met als gevolg dat het hele gezelschap om 10.30 uur al aan de bubbels zat. En ach, daar had niemand bezwaar tegen. Daarna was het de beurt aan KC-voorzitter Ewout Klok. In wat misschien - helaas - wel eens zijn laatste toespraak in die functie zou kunnen zijn. In het voorjaar maakt Ewout plaats voor zijn opvolger. Maar gelukkig wist hij deze bijeenkomst weer ouderwets, soepeltjes en humoristisch in goede banen te leiden.

Vervolgens was het de beurt aan Johan Baltes, vice-voorzitter van de Statenfractie. Hij verving Annemarie Pannekoek, die momenteel voorspoedig herstellende is van een operatie. Johan hield een terugblik. Niet alleen op het afgelopen jaar, maar tevens alvast op de afgelopen fractieperiode. Hij moest daarbij constateren dat ook op Provinciaal niveau de samenwerking met de PvdA goed en constructief was geweest. Hetgeen PvdA-Gedeputeerde Ard van der Tuuk - als gast aanwezig - zichtbaar goed deed. Hij kon het overigens volmondig beamen. Maar Johan Baltes stelde vooral, dat de afgelopen 4 jaar de meest liberale coalitie in Drenthe ooit actief was geweest. En dat de afgelopen 4 jaar het meest liberale programma in Drenthe ooit was uitgevoerd. Hetgeen de applausmachine elke keer weer aanzwengelde.

Dat zou nog regelmatig gebeuren die ochtend. Het instemmend applaus was niet van de lucht. Vooral ook, toen Lijsttrekker Henk Brink het spreekgestoelte beklom. Hij legde kort en bondig uit wat er de afgelopen 4 jaar was bereikt. Maar ook wat er de komende 4 jaar nog moet gebeuren. Daarna was het de beurt aan Campagneleider Willemien Meeuwissen om de voortgang in de campagne uit de doeken te doen. Voor een deel waren de aanwezigen daar al mee geconfronteerd. Bij de ingang van het gebouw stond pontificaal het Stemhok met de Stemmentrekker opgesteld. En de eerst spandoeken vielen al te bewonderen. Nou, wen er alvast maar aan. Er gaan er nog veel meer komen.....

Vervolgens werden de kandidaten naar voren geroepen. Zij konden zich allemaal nog even voorstellen. Dat gold niet alleen voor de eerste 15 kandidaten voor de Statenfractie. Dat gold ook voor de lijsttrekkers van de Waterschapsverkiezingen. En, uiteraard, onze Drentse kandidaat voor de Eerste Kamer, Tanja Klip. Het werd een indrukwekkend Tableau de la Troupe. Bij elkaar een goeie ploeg, daar kunnen we de oorlog wel mee winnen. Bij wijze van spreken dan.

Genoeg gekletst. Tijd voor actie. Want er stond ook nog een veiling op het programma. Het hele gezelschap verhuisde van de Perskamer naar de daarnaast gelegen Gold Club. Daar nam Veilingmeester Erik Ziengs kordaat de leiding en de microfoon ter hand. Om taalvaardig en gewiekst 1000 tulpen en 1000 tulpenbollen (met dank aan bloemenkweker Jacob Kiers), een historische rondrit (met dank aan vice-KC-voorzitter Erwin Weggemans), een helikoptervlucht (met dank aan Heli Holland Emmen), een exclusieve rondleiding in de Tweede Kamer (met dank aan Lanting Reizen), een bungalowvakantie in Zuid-Spanje (met dank aan Henk van de Boer) en een groepsexcusie op het landbouwbedrijf van Henk Brink (met dank aan Henk Brink) ter veiling aan te bieden. De kavels gingen voor astronomische bedragen van de hand. Er werd gul geboden. Waardoor de campagnekas weer goed gevuld kon worden. Geld dat goed besteed gaat worden. Daar weet Willemien Meeuwissen wel raad mee.