Dinsdag mogelijk mistige ochtendspits


19 januari 2015, 21:34
De kans is groot dat de ochtendspits van dinsdag opnieuw mistig verloopt. Hoewel de wind dinsdag iets aantrekt, wordt 's ochtends vooral in het westen, midden en noorden opnieuw mist verwacht. Het zicht kan soms minder dan 200 meter zijn.

Volgens de meteoroloog van het KNMI kan de mist die maandag aanwezig is zich in de nacht zelfs nog iets noordoostwaarts uitbreiden. a**Er is voor dinsdagochtend zo gauw geen reden waarom de mist zou oplossen. Een toenemde wind zal later op de dinsdag wel zorgen voor het oplossen van de
mista**, aldus het KNMI. Voor de hele noordwestelijke helft van het land geldt tot dinsdagochtend code geel voor gevaarlijk weer. Het zicht is in de mist soms minder dan 200 meter.

Mocht het daadwerkelijk zo mistig blijven dan zal de ochtendspits van dinsdag drukker verlopen. Spitsstroken blijven dan dicht en mensen rijden voorzichtiger. Dit leidt tot files. Het kan bovendien lokaal glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Tijdens de maandagavondspits ondervond
het verkeer veel hinder van mist. Vooral rondom Amsterdam stonden lange files. Doordat spitsstroken dicht bleven en er veel ongelukken gebeurden was het vooral op de A1, A9 en A10 erg druk.