Ook Kazachstan enthousiast over Noord-Holland Slimmer


19 januari 2015 - Nieuwsartikel

Ton Zijlstra van The Green Land (begeleider in het praktijkprogramma) doet ook opendatawerk voor de Wereld Bank, vooral om ervaringen in het ene land te helpen overbrengen aan een ander land.

In oktober was hij in Kazachstan uitgenodigd voor een rondetafelsessie met CIO's en CTO's van voormalige Sovjetrepublieken, en aansluitend voor het Global e-Government Forum 2014. De UN DESA (United Nations Department of Economic and Social Affairs) had gevraagd daar voorbeelden van het
gebruik van open data gericht op participatie en 'civic engagement' te presenteren. Ook was er een panel waar de CIO van BZK Jan Gudde het nationale e-participatie beleid uitlegde en Ton er de praktijkblik naast mocht zetten.

Het project Noord-Holland Slimmer is daarbij centraal gezet. Duizend mensen uit 80 landen weten nu van de regenwateroverlast in Velsen, de vervoersvraag in Medemblik, en de wijkstatistieken van Heerhugowaard bijvoorbeeld.

Lees de slides via slideshare.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe je Noord-Holland Slimmer in het Russisch schrijft, blader dan ook even door de Russische slides.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel