Opening Zorgbakkerij de Molenwiek


19-01-2015 Op zaterdag 24 januari om 11.00 uur opent Zorgbakkerij de Molenwiek voor het publiek. De hele dag is er een programma met feestelijke activiteiten.

Zorgfunctie

De zorgbakkerij wordt geleid door Pieter en Diana Schouten, die eerder een zorgbakkerij in Oosterblokker runden. In de zorgbakkerij kunt u terecht voor een lekker kopje koffie met gebak, lunch, high tea en allerlei (biologische) producten, zoals brood en diverse soorten taart. Daarnaast biedt
de zorgbakkerij werk-/dagbesteding aan mensen die extra zorg nodig hebben.

Zij kunnen meedoen aan allerlei activiteiten zoals het bedienen in de lunchroom, het assisteren in de bakkerij of juist achter de schermen creatief bezig zijn in het atelier met prachtig uitzicht op de molen, trein en bootjes.

Toeristische trekpleister

De zorgbakkerij staat naast Molen Ceres in Bovenkarspel. Met de komst van de zorgbakkerij krijgt het molenterrein een meer recreatieve functie. Vorig jaar is het terrein opgeknapt en onder andere verrijkt met een aanlegsteiger. Hierdoor kunnen mensen hun boten aanleggen en een bezoekje brengen
aan deze historische plek. In het lunchcafe kan men terecht voor een kopje koffie of een broodje.

De gemeente is zeer tevreden met het resultaat. Wethouder Bart Nootebos. "Met de opwaardering van het terrein en de komst van de zorgbakkerij hebben we een mooi toeristisch plekje kunnen creeren in Stede Broec met ruimte voor een maatschappelijke invulling."

Receptie

Op vrijdag 23 januari geeft Zorgbakkerij de Molenwiek een receptie voor genodigden om iedereen te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij de realisatie van de zorgbakkerij. Ook het college van de gemeente Stede Broec is hierbij aanwezig.