Ruth Peetoom voorgedragen voor tweede termijn

Het CDA partijbestuur heeft Ruth Peetoom voorgedragen voor een tweede termijn als verenigingsvoorzitter. Het bestuur komt tot deze enkelvoudige voordracht, nadat uit een eerste sollicitatieronde geen andere kandidaten naar voren zijn gekomen. Op grond van de partijstatuten kunnen zich tot en met 14 februari a.s. nog wel tegenkandidaten melden, die beschikken over voldoende steun van tenminste drie provinciale, tien gemeentelijke afdelingen of een procent van de leden.

De vacature voor het voorzitterschap is eind vorig jaar opengesteld. Een adviescommissie onder voorzitterschap van oud-staatssecretaris Van Rooy heeft met verschillende kandidaten gesproken. Daaruit zijn uiteindelijk geen andere kandidaten naar voren gekomen die voldeden aan de profielschets voor de nieuwe voorzitter.

Op 17 februari zal bekend worden gemaakt of zich nog tegenkandidaten voor de voorzittersverkiezing hebben aangemeld. De verkiezing van de nieuwe voorzitter staat geagendeerd op het CDA voorjaarscongres van 11 april 2015.

Ruth Peetoom is blij met het vertrouwen van het partijbestuur, dat uit de voordracht spreekt: "Ik wacht af of zich nog tegenkandidaten melden, maar ik heb er veel zin in om samen met de leden de partij verder te vernieuwen en versterken".

Leden die overwegen zich tegenkandidaat te stellen, kunnen voor informatie over de procedure terecht bij Hilde Westera, partijdirecteur: hilde.westera@cda.nl