Internationaal Jaar van het Licht


Meer informatie
Contactperso(o)n(en): Ans Hekkenberg
Weblocatie: http://www.fom.nl/live/nieuws/archief_persberichten/persberichten2015/artikel.pag?objectnumber=284246
printerversie
14 januari 2015

Internationaal Jaar van het Licht

Het jaar 2015 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationale Jaar van het Licht (IYL2015). De lichtonderzoekers van het AMOLF Center for Nanophotonics leveren graag hun bijdrage om er een helder en kleurrijk jaar van te maken.
Een week voor de officiele internationale opening in Parijs wordt het startschot voor de Nederlandse activiteiten voor het Internationale Jaar van het Licht (IYL2015) gegeven op donderdag 15 januari met een boeiende middag in Science Center NEMO in Amsterdam. Het organiserend comite
(aangevoerd door Kobus Kuipers, groepsleider bij FOM-instituut AMOLF) heeft een interessant programma samengesteld dat bestaat uit een mix van kunst, wetenschap en cultuur.

Er zijn in Nederland veel activiteiten gepland voor IYL2015.NL om licht en de rol die dit speelt in ons leven onder de aandacht te brengen. Via SummerLabb zal IYL2015.NL op verschillende festivals in Nederland de rol laten zien die licht in een duurzame samenleving kan spelen. Bijdragen van
ECN en Philips tonen slimme lichtoplossingen die over de hele wereld levens verbeteren. De eerste IYL2015.NL-activiteiten van het SummerLabb vinden deze week plaats in Groningen plaats tijdens het Eurosonic Noorderslag Festival.

Deze activiteiten zijn gefinancierd door FOM, Science Center NEMO en Zumtobel.