Identiteit verdachten straatroof bekend dankzij tips


Laatste update: 16-01-2015 | 15:34

Almelo - Al vrij snel na de uitzending van het opsporingsprogramma Onder de Loep kwamen diverse tips bij de politie binnen. Inmiddels is een verdachte aangehouden en morgen zal de andere jongen zich melden.

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 november 2014 werd een 19-jarige jongen onder bedreiging van een mes gedwongen om geld af te geven en geld te pinnen met zijn pinpas. Dit deed hij bij een geldautomaat van de Rabobank bij het winkelcentrum van de Aalderinkshoek in Almelo. Van de
pintransactie werden beelden door de bewakingscamera gemaakt en op donderdag 15 januari uitgezonden in het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost. De beelden zijn na de uitzending via het speciale YouTube-kanaal van Onder de Loep verspreidt via sociale media.

Veel tips

Bij de politie kwamen diverse tips en meldingen binnen met onder andere namen van mogelijke verdachten. De jongens die verdacht worden van het plegen van dit misdrijf hebben zichzelf gemeld bij de politie. Een 17-jarige jongen uit Almelo is aangehouden en opgesloten in het Pollitie Arrestanten
Complex te Borne. Een 16-jarige jongen uit Zoetermeer komt zichzelf morgen melden en zal dan ook worden aangehouden voor nader onderzoek.

(2014181103) cw