Start overleg over een sociaal plan bij Zorg van de Zaak


Start overleg over een sociaal plan bij Zorg van de Zaak

Geplaatst op 16 januari 2015
[IMG]
De Unie is uitgenodigd door Zorg van de Zaak om te spreken over een nieuw sociaal plan. Dit sociaal plan zou van toepassing moeten zijn op reorganisaties bij MaetisArdyn en ArboVitale. Op dit moment is er geen concrete reorganisatie aangekondigd, maar de directie wil graag een sociaal plan
gereed hebben, voor het geval dat in de nabije toekomst een sociaal plan wel noodzakelijk is.

Hoofdlijnen van het voorstel

Zorg van de Zaak heeft een concept-sociaal plan voorgelegd. Daar zijn in het eerste overleg al veel opmerkingen bijgemaakt. Een deel van het voorstel zal worden herzien. Ik wil nu volstaan met de hoofdlijnen van het voorstel van Zorg van de Zaak en over de hoofdlijnen jullie mening vragen.

* Het belangrijkste onderdeel van het sociaal plan is de begeleiding naar ander werk. Zorg van de Zaak wil dit intern, door Margolin, laten uitvoeren. Echter een medewerker die bezwaar heeft tegen de interne begeleiding zal altijd een externe begeleider toegewezen krijgen.
* Zorg van de Zaak wil de medewerkers die boventallig worden een aanvulling op de WW betalen. Het voorstel is om de eerste twee maanden aan te vullen tot 100% en daarna een lager afbouwend percentage. Dat houdt dus ook in dat de financiele vergoeding stopt als je een baan hebt gevonden.
Jullie werkgever stelt dit voor omdat op deze manier de collega's die meer schade lijden omdat ze geen andere baan vinden, relatief meer financiele ondersteuning krijgen.
* Zorg van de Zaak stelt voor om de vergoeding (het totaal van de aanvullingsbedragen) te relateren aan het transitiebudget.
Het transitiebudget is vanaf 1 juli 2015 de wettelijke regeling bij de beeindiging van een arbeidsovereenkomst. De transitievergoeding is vanaf die datum wettelijk vastgelegd. De hoogte van de transitievergoeding is 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar in de eerste 10 jaren en 1/2
maandsalaris in de jaren erna. De transitievergoeding is maximaal 75.000,- of een jaarsalaris als dit hoger is. Voor 50-plussers met een lang dienstverband geldt tijdens een overgangsperiode een gunstigere regeling. De transitievergoeding komt doorgaans lager uit dan de ontslagvergoeding
volgens de kantonrechtersformule waar tot nu toe mee gerekend wordt. In een sociaal plan mag overigens afgeweken worden van de transitievergoeding.

Over bovenstaande zaken moet uiteraard nog onderhandeld worden. Een aanvullend punt is dat vakorganisaties willen dat de verslechtering in de WW wordt gerepareerd door de werkgever. De WW wordt in de toekomst langzamer opgebouwd. En je kunt straks nog maar tot maximaal 24 maanden WW opbouwen.
Deze veranderingen in de WW worden geleidelijk ingevoerd, maar het is wel goed om dit onderwerp vanaf het begin serieus te bespreken.

Verdere onderhandelingen

De Unie en de andere vakbonden hebben maandag 26 januari 2015 overleg met de tijdelijke Ondernemingsraad. Wij vinden het belangrijk dat ook de Ondernemingsraad kan instemmen met het sociaal plan, de Ondernemingsraad toetst bij een reorganisatie altijd of is voorzien in de opvang van de
personele gevolgen. Daarom is het belangrijk om bij de onderhandelingen over het sociaal plan ook de Ondernemingsraad te raadplegen.

Op 2 februari 2015 worden de onderhandelingen met de directie van Zorg van de Zaak voortgezet.

Heb je vragen?

Mocht je vragen hebben over de onderhandelingen of je mening willen geven neem dan voor 2 februari 2015 contact met me op. Je kunt contact opnemen per mail of bel (0345) 851 091.

Informatie aan de leden gevraagd

Ik wil je in ieder geval vragen mij te informeren over de volgende onderwerpen:

* Wat is je mening over het voorstel om de WW maandelijks aan te vullen in plaats van een bedrag ineens te betalen.
* Heb je er vertrouwen in dat de inspanningen van Zorg van de Zaak je concreet kunnen helpen bij het vinden van een andere baan.
* Welke ondersteuning denk je nodig te hebben om een andere baan te kunnen vinden.
Maar andere informatie is natuurlijk ook relevant voor het vervolg van de onderhandelingen.

Inge de Vries
Belangenbehartiger

Veranderingen ww

Informatie

Sectoren: Overheid Zorg en Welzijn
Branche: Arbodiensten
Geplaatst in: Actueel Nieuws