De raad vergadert op 29 januari 2015


Actueel

Op 29 januari 2015 vergadert de gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis. De openbare vergadering begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Lees verder voor de onderwerpen die op de agenda staan.

Bestemmingsplan correctieve herziening `Kleine Kernen 2'

In 2013 stelde de raad het bestemmingsplan 'Kleine Kernen 2' vast. Hiertegen werd beroep ingesteld op een planonderdeel in Halle en de Raad van State vernietigde dit onderdeel. Vervolgens is het bewuste onderdeel herzien en nu wordt de raad gevraagd de ingediende zienswijzen ongegrond te
verklaren en het bestemmingsplan ongewijzigd vast te stellen.

Financiele verordening gemeente Bronckhorst 2015

Door diverse wijzigingen in de Gemeentewet en bijbehorende regelgeving is een nieuwe financiele verordening nodig, zodat de financien van de gemeente juist beheerd worden. De raad wordt gevraagd de financiele verordening 2015 met bijbehorende toelichting vast te stellen.

Wijziging samenwerkingsregeling Regio Achterhoek

Bronckhorst werkt samen met andere Achterhoekse gemeenten in de Regio Achterhoek. Hiervoor is een samenwerkingsregeling opgesteld. Deze wordt gewijzigd op het gebied van aansprakelijkheid. B en w vragen de raad in te stemmen met de wijziging.

Collegeprogramma Bronckhorst dichtbij 2014-2018

In het collegeprogramma staan de prioriteiten van het college voor de periode 2014-2018. Bij de behandeling van het coalitieakkoord hebben de oppositiepartijen aangegeven dat ze meer informatie nodig hebben om te kunnen beoordelen of ze het akkoord kunnen ondersteunen. Het coalitieakkoord is
daarom vertaald naar een collegeprogramma. In dit voorstel staan de verwachte financiele consequenties en waar de dekking daarvan vandaan komt. De raad wordt gevraagd het collegeprogramma inhoudelijk en financieel te ondersteunen.

Meer info

Voor alle informatie over de onderwerpen verwijzen wij u naar de agenda van deze raadsvergadering.

Inspreken

Tijdens de raadsvergaderingen kan niet worden ingesproken. Die mogelijkheid heeft u wel tijdens de commissievergadering. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de pagina Inspreken bij openbare vergaderingen.

Live meekijken bij de vergaderingen

U kunt deze vergadering live volgen. Via onderstaande link kunt u zien welke vergaderingen binnenkort of momenteel uitgezonden worden. Als een vergadering gestart is kunt u meteen doorlinken naar de uitzending.

* Live meekijken >>