Cultureel Cafe


15-01-2015 Trompetten

Op dinsdagavond 20 januari is er weer een Cultureel Cafe in Theater De Kappen. Iedereen die betrokken is bij culturele activiteiten in Haaksbergen of hiervoor ideeen heeft is welkom! Allerlei onderwerpen passeren de revue. Zo presenteert de nieuwe Haaksbergse cultuurmakelaar zich, gaat het
jeugdcultuurfonds officieel van start en vertelt een culturele vereniging over de cursus bestuurlijke vernieuwing.



Ontmoeten en informatie krijgen

De avond is een goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten en informatie te krijgen over allerlei relevante culturele zaken die voor een vereniging van belang zijn in het komend jaar. De onderwerpen die aan bod komen zijn in ieder geval:



Het jeugdcultuurfonds Haaksbergen

De gemeente neemt deel aan het jeugdcultuurfonds om kinderen die vanwege financiele redenen niet kunnen deelnemen aan cultuur te ondersteunen. Op deze avond start het fonds in Haaksbergen officieel.



Good Practice Bestuurlijke Vernieuwing

Een aantal culturele verenigingen heeft het afgelopen jaar de cursus bestuurlijke vernieuwing gevolgd. Wat heeft hen dat opgeleverd? Shantykoor ClipperS Crew zal hierop antwoord geven.



Cultuurmakelaar

Kennismaking met cultuurmakelaar Eleon de Haas die de komende twee jaar in Haaksbergen werkzaam zal zijn en het culturele leven zal ondersteunen.



De week van de Amateurkunst

De gemeente Haaksbergen wil graag in 2015 in nauwe samenwerking met zoveel mogelijk lokale culturele organisaties een Week van de amateurkunst organiseren. Cultuurmakelaar Renee Nieuwenstein zal enkele sprekende voorbeelden uit haar gemeente Almelo presenteren.



Aanmelden

U kunt zich tot uiterlijk maandag 19 januari aanmelden. Dat kan bij beleidsmedewerker cultuur Niels Hartlief via nj.hartlief@haaksbergen.nl. Graag met vermelding van het aantal personen en welke vereniging of organisatie.